Kalanruotoparketti on näyttävä lattia - Parkettiliike Widgren

Kalanruotoparketti

Näyttävä kalanruotoparketti on klassinen katseenvangitsija. Meiltä löydät laadukkaat ratkaisut kaikenlaisiin kohteisiin.
Pyydä tarjous

Kalanruotoparketti on ajaton valinta

Meiltä toiveidesi mukainen kalanruotoparketti valmiiksi asennettuna niin julkisiin kuin yksityisiinkin tiloihin. Näyttävä ja ajaton valinta, joka toimii kohteessa kuin kohteessa. Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle sopivin ratkaisu!

Suunnitellaan yhdessä kaunis lattia

Kalanruotoparketti on näyttävä katseenvangitsija

Kovat puulattiat nousivat uuteen suosioon vasta 1990-luvulla. Viime vuosien aikana kalanruotolattiat ovatkin olleet yksi ajankohtaisimmista sisustusvalinnoista. On selvää, että kalanruotoparketti on katseenvangitsija, joka lisää kaikenlaisiin tiloihin näyttävyyttä.

Kalanruotoparkettien lautojen leveyttä, pituutta ja kulmia voidaan muokata hyvin joustavasti tarpeen mukaan, joten lopputuloksesta saadaan juuri halutunlainen. Esimerkiksi leveä kalanruotokuvio on näyttävä valinta suureen tilaan. Kapealinjaiset kalanruotoparketit puolestaan ovat erityisen suosittuja kaupunki- ja loft-asunnoissa. Myös erilaisia sävyvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Ota meihin yhteyttä

Kalanruotoparketilla on pitkä historia

Vaikka kalanruotoparketti on ajankohtainen valinta, juontavat sen juuret pitkälle historiaan. Jo antiikin Roomassa huomattiin, että tien pinnasta saadaan vakaampi, kun tiilet ladotaan siihen kalanruotokuviota hyödyntämällä.

Kalanruotokuviota hyödyntävää ladontatyyliä jatkettiin aina keskiajalle saakka, mutta vasta 1600-luvulla kuviota alettiin aktiivisesti hyödyntämään puulattioissa. Yksi tiettävästi vanhimmista puulattioista on löytynyt Ranskasta Fontainebleaun palatsin Francois 1 -galleriasta. Kyseisen lattian asennusvuodeksi on arvioitu 1539.

Kalanruotoparketti saapui Englantiin 1700-luvulla ja kuvioituja puulattioita alettiin asentaa linnoihin, palatseihin sekä ylimystön koteihin vähitellen koko Länsi-Euroopassa. Kalanruotokuvio jatkoi suosittuna lattiavalintana parin vuosisadan ajan. Erityisen nosteen se koki Pariisissa Haussmannin aikakautena, jolloin suuri osa kaupungista rakennettiin uudestaan.

Toisen maailmansodan jälkeen kovapuulattioiden suosio kuitenkin laski jyrkästi. Kokolattiamatot halpenivat ja synteettiset materiaalit alkoivat olla yhä suositumpia. Lehtipuuta alettiin pitää vanhanaikaisena valintana.

Ota yhteyttä lattiaratkaisuiden erikoisosaajaan

Me Parkettiliike Widgrenillä suunnittelemme ja toteutamme vaativimmatkin lattia-asennukset ammattitaidolla sekä yksityisissä että julkisissa kohteissa. Kalanruotoparketista saadaan kustomoitua mitoiltaan ja materiaaliltaan toiveidesi mukainen. Ota meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla info@pwt.fi tai alla olevalla lomakkeella ja kerro toiveistasi!

Soita 020 735 1211

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous lattianasennuksesta tai kunnostuksesta lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.


    Luotettava kumppani logo Tilaajavastuu logoSuomen Vahvimmat platina logo

    Copyright © 2021 Parkettiliike Widgren Oy