Kalanruotoparketti

Näyttävä kalanruotoparketti on klassinen katseenvangitsija. Meiltä löydät laadukkaat ratkaisut kaikenlaisiin kohteisiin.
Pyydä tarjous

Kalanruotoparketti on ajaton valinta

Meiltä toiveidesi mukainen kalanruotoparketti valmiiksi asennettuna niin julkisiin kuin yksityisiinkin tiloihin. Kalanruotoparketti on näyttävä ja ajaton valinta, joka toimii kohteessa kuin kohteessa. Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle sopivin ratkaisu!

Suunnitellaan yhdessä kaunis lattia

Kalanruotoparketti on näyttävä katseenvangitsija

Kovat puulattiat nousivat uuteen suosioon 1990-luvulla. Viime vuosien aikana kalanruotolattiat ovatkin olleet yksi ajankohtaisimmista sisustusvalinnoista. On selvää, että kalanruotoparketti on katseenvangitsija, joka lisää kaikenlaisiin tiloihin näyttävyyttä.

Kalanruotoparketin lautojen leveyttä, pituutta ja kulmia voidaan muokata hyvin joustavasti tarpeen mukaan, joten lopputuloksesta saadaan juuri halutunlainen. Esimerkiksi leveä kalanruotokuvio on näyttävä valinta suureen tilaan. Kapealinjaiset kalanruotoparketit puolestaan ovat erityisen suosittuja kaupunki- ja loft-asunnoissa. Myös erilaisia sävyvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Ota yhteyttä kalanruotoparketista

Kalanruotoparketin asennus

Kalanruotoparketti voidaan valmistaa joko massiivipuusta tai kerrosrakenteisena. Ennen massiivipuun asentamista lattiaan täytyy kiinnittää alusvaneri. Massiivipuu liimataan ja naulataan alusvanerin päälle, joten massiivipuusta valmistettu kalanruotoparketti nousee hieman ylemmäs lattian pinnasta. Paksuutta lattialle tulee vähintään 25 millimetriä.

Kerrosrakenteiset parketit voidaan liimata suoraan aluslattian päälle elastisella parkettiliimalla. Tämän menetelmän ansiosta, kerrosrakenteinen kalanruotoparketti nostaa lattian pintaa, vain noin 11 millimetriä.

Ennen kalanruotoparketin asennusta varmistamme, että asennuslattia on riittävän suora asennuksen hyvälle läpiviemiselle. Jos lattia ei ole tarpeeksi tasainen parketin asennusta varten, teemme ensin tarvittavat pohjatyöt, jotta asennus voidaan suorittaa kunnialla läpi. Meille asiakkaan tyytyväisyys on tärkeää.

Kalanruotoparketin hyödyt

Kalanruotoparketti on erinomainen valinta myös sen takia, että lattian kuviota pystyy jatkamaan helposti huoneesta toiseen. Kalanruototyylinen parketti toimii erityisen hyvin isoissa tiloissa, mutta sillä saa aikaan kaunista jatkuvuutta, myös pienemmissä huoneissa.

Alustaan liimattavissa parketeissa, esimerkiksi oviaukkoihin, ei tarvitse asentaa kynnys saumalistoja, koska kalanruotoparketin kuvio jatkuu kauniisti myös ovien alla. Myös muut kynnykset ja välilistat voidaan jättää pois, tilanteesta riippuen.

Miten parkettia hoidetaan?

Kalanruotoparkettia voidaan hoitaa esimerkiksi laadukkaan puuöljyn avulla. Suosittelemme Rubio Monocoat -puuöljyä kalanruotoparketille. Öljy antaa parketille pitkään kestävän pinnan, joka näyttää erinomaiselta. Samalla puuöljy ikään kuin kyllästää pinnan, jolloin parketti ei enää ime ainetta itseensä.

Rubio Monocoat -puuöljyä voi tilata meiltä joko postipakettina tai voit hakea öljyn toimipisteeltämme. Lisäksi kaikki asentamamme lattiat käsitellään Rubio Monocoat -öljyllä, joten uusi lattia saa kestävän pinnan heti asennuksen jälkeen!
Kysy lisää kalanruotoparketista

Kalanruotoparketin historia ja uusi suosio

Vaikka kalanruotoparketti on ajankohtainen valinta, juontavat sen juuret pitkälle historiaan. Jo antiikin Roomassa huomattiin, että tien pinnasta saadaan vakaampi, kun tiilet ladotaan siihen kalanruotokuviota hyödyntämällä.

Kalanruotoparkettia on hyödynnetty 1600-luvulta asti puulattioissa. Tiettävästi vanhin puulattia on löytynyt Ranskasta Fontainebleaun palatsin Francois 1 -galleriasta.

Toisen maailmansodan jälkeen kovapuulattioiden suosio alkoi kuitenkin hiipua, kun tilalle tulivat edulliset kokolattiamatot.

Nykyään kauniit kalanruotoparketit ovat nousseet uuteen suosioon, myös meillä Suomessa. Eikä mikään ihme, sillä parkettilattiat näyttävät hyvältä ja sopivat kaiken kokoisiin tiloihin.

Ota yhteyttä lattiaratkaisuiden erikoisosaajaan

Me Parkettiliike Widgrenillä suunnittelemme ja toteutamme vaativimmatkin lattia-asennukset ammattitaidolla sekä yksityisissä että julkisissa kohteissa. Kalanruotoparketista saadaan kustomoitua mitoiltaan ja materiaaliltaan toiveidesi mukainen. Ota meihin yhteyttä soittamalla, sähköpostilla info@widgren.com tai alla olevalla lomakkeella ja kerro toiveistasi!

Soita 020 735 1211

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous lattianasennuksesta tai kunnostuksesta lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.


    Luotettava kumppani logo Tilaajavastuu logo

    Copyright © 2024 Parkettiliike Widgren Oy