Kalanruotoparketti on ajaton valinta - Parkettiliike Widgren

Kalanruotoparketti

Näyttävä kalanruotoparketti on klassinen katseenvangitsija. Meiltä löydät laadukkaat ratkaisut kaikenlaisiin kohteisiin.
Pyydä tarjous

Kalanruotoparketti on ajaton valinta

Kalanruotokuvio on viime vuosina noussut trendikkääksi lattiavalinnaksi erilaisissa sisätiloissa. Meiltä saat toiveidesi mukaisen kalanruotoparketin valmiiksi asennettuna.

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle sopivin ratkaisu »

Kalanruotoparketilla on pitkä historia

Vaikka kalanruotoparketti on ajankohtainen valinta, juontavat sen juuret pitkälle historiaan. Jo antiikin Roomassa huomattiin, että tien pinnasta saadaan vakaampi, kun tiilet ladotaan siihen kalanruotokuviota hyödyntämällä.

Kalanruotokuviota hyödyntävää ladontatyyliä jatkettiin aina keskiajalle saakka, mutta vasta 1600-luvulla kalanruotokuviota alettiin aktiivisesti hyödyntämään puulattioissa. Yksi tiettävästi vanhimmista puulattioista on löytynyt Ranskasta Fontainebleaun palatsin Francois 1 -galleriasta. Kyseisen lattian asennusvuodeksi on arvioitu 1539.

Englantiin kalanruotolattiat puolestaan saapuivat 1700-luvulla, ja kuvioituja puulattioita alettiin asentaa linnoihin, palatseihin sekä ylimystön koteihin vähitellen koko Länsi-Euroopassa. Kalanruotokuvio jatkoi suosittuna lattiavalintana parin vuosisadan ajan. Erityisen nosteen se koki Pariisissa Haussmannin aikakautena, jolloin suuri osa kaupungista rakennettiin uudestaan.

Toisen maailmansodan jälkeen kovapuulattioiden suosio kuitenkin laski jyrkästi. Kokolattiamatot halpenivat ja synteettiset materiaalit alkoivat olla yhä suositumpia. Lehtipuuta alettiin pitää vanhanaikaisena valintana.

Kalanruotoparketti on näyttävä katseenvangitsija

Kovat puulattiat nousivat uuteen suosioon vasta 1990-luvulla. Viime vuosien aikana kalanruotolattiat ovatkin olleet yksi ajankohtaisimmista sisustusvalinnoista. On selvää, että kalanruotoparketti on katseenvangitsija, joka lisää kaikenlaisiin tiloihin näyttävyyttä.

Kalanruotoparkettien lautojen leveyttä, pituutta ja kulmia voidaan muokata hyvin joustavasti tarpeen mukaan, joten lopputuloksesta saadaan juuri halutunlainen. Esimerkiksi leveä kalanruotokuvio on näyttävä valinta suureen tilaan. Kapealinjaiset kalanruotoparketit puolestaan ovat erityisen suosittuja kaupunki- ja loft-asunnoissa. Myös erilaisia sävyvaihtoehtoja on tarjolla runsaasti.

Me Parkettiliike Widgrenillä suunnittelemme ja toteutamme vaativimmatkin lattia-asennukset ammattitaidolla sekä yksityisissä että julkisissa kohteissa. Kalanruotoparketista saadaan kustomoitua mitoiltaan ja materiaaliltaan toiveidesi mukainen.

Ota yhteyttä

Pyydä tarjous

Pyydä tarjous lattianasennuksesta tai kunnostuksesta lomakkeella, niin olemme yhteydessä sinuun mahdollisimman pian.


AAA Korkein Luottoluokitus logo Luotettava kumppani logo Tilaajavastuu logoSuomen Vahvimmat platina logo

Copyright © 2020 Parkettiliike Widgren Oy